Pravila foruma

Ići dole

Pravila foruma

Počalji od Admin taj Sre Okt 10, 2007 7:30 pm

Registracija
Da bi ste ucestvovali na forumu morate biti stariji od 13 godina.

Pravila ponašanja

Kako bismo zadrzali prijatnu atmosferu pozivamo vas da se pridrzavate nekih pravila, a ako primetite da ih neko krsi, prijavite moderatoru.

- Molimo Vas da ne koristite uvredljive nadimke.
- Kada zapocinjete neku novu temu, pokusajte sto jasnije napisati vase misljenje, a temu nazvati tako da se iz naziva vidi o cemu se radi.
- Kod odgovaranja na neki post, citirajte deo poruke na koju odgovarate u svom tekstu kako bi rasprave bile sto jasnije i preglednije.
- Pre postavljanja pitanja ili neke novu teme, proverite da se o tome vec nije prisalo na forumu. Koristite sistem pretrage.
- Poruka mora imati veze sa temom foruma u kojem pisete.


Na forumu je strogo zabranjeno:

- prenositi informacije ili kopirati teme, postove izvan ovog foruma ili otkrivati svoju lozinke osobama koje imaju manja ovlascenja na Forumu od vas ili nisu clanovi naseg foruma.
- Objavljivanje sadrzaja, linkova ili clanaka s pornografskim, sadrzajem ili stavljati takve potpise.
- Reklamiranje sajtova komercijalne naravi zbog licne dobiti
- Vrijedjati, omalovazavati ili uznemiravati clanove zbog verske, nacionalne, polne, stranacke ili druge pripadnosti
- Lazno predstavljanje, te koristenje visestrukih identiteta (irc-u poznato kao klonovi)
- Poticati mržnju i zlostavljanje
- Krsiti ljudska prava
- voditi diskusije o tome kako da se na lak i brz nacin uhakuje tudji sajt ili kompjuter, ili napise destruktivan program.
- Zabranjene su diskusije o politici, kao i rasprave po verskoj osnovi.
- Objavljivanje tudje e-mail adrese, brojeva telefona, objavljivanje imena i prezimena ili drugih privatnih podataka ostalih forumasa ili postavljanje njihovih fotografija, bez njihovog izricitog odobrenja
- Pisati ocite lazi i siriti paniku
- Koristiti vulgarne izraze
- Bezrazložno podsticanje svadje i provociranje
- Prenosenje bilo kojih informacija ili obavestenja o raspravama unutar foruma na druge forume
- Vredjati administratore i moderatore - svaku zamerku na nacin vodjenja foruma uputite ili preko privatnih poruka doticnom modetatoru ili administratoru, ili se pozalite javno na podforumu


Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadrzaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt je interaktivan, i poruke se objavljuju cim ih korisnici napisu. Korisnici sami snose odgovornost za sadrzaj svojih poruka.
Posto je na sajtu otvorena diskusija, i posto svako moze napisati ono sto zeli, vlasnik sajta i moderatori nisu odgovorni za sadrzaj poruka koje objave korisnici. Duznost moderatora i autora sajta je da organizuju javne diskusije i da vode racuna o redu i miru na sajtu.

Ukoliko moderatori smatraju da poruka treba da se obrise iz bilo kog razloga, moderatori zadrzavaju pravo da spornu poruku obrisu odmah.

Svaka poruka koja se objavi na forumu postaje vlasnistvo ovog foruma, i autor poruke ne sme da obrise poruku bez prethodne dozvole moderatora.
Autor poruke moze da obriše ili menja svoju poruku samo ukoliko smatra da je poruka plod netacne informacije, pogresne reakcije, nepotrebne sadrzine i slicno.
Nije dozvoljena mogucnost da korisnik moze da obrise (ili edit-ovanjem poruka unisti) celokupan svoj ucinak na forumu (sve svoje poruke), jer se to tretira kao remecenje reda i rada na forumu, i bice spreceno od strane moderatora i administratora.

Za tekst koji se prenosi ili prepisuje, obavezno je navodjenje izvora (ime knjige ili casopisa, ukoliko je u pitanju sajt - link ka tekstu, eventualno i ka osnovnoj stranici sajta). Ukoliko se prepisivanjem ili prenosenjem teksta povrede autorska prava, posledice snosi osoba koja je sadrzaj postavila na sajt. Uprava i vlasnik sajt se ogradjuju od svake odgovornosti.

Ukoliko se neki korisnik ponasa u suprotnosti sa ovim pravilnikom, najpre ce biti opomenut, zatim zamoljen da dobrovoljno napusti sajt (tako sto vise nese posesivati ovaj sajt), a u krajnjem slucaju ce mu biti zabranjen pristup sajtu, tj. bice 'banovan'.
Administratori ovog sajta zadrzavaju pravo da odmah upotrebe zadnju opciju, ukoliko se korisnik sajta ponasa krajnje nedolicno.

Ukoliko korisnik sajta nenamerno prekrsi ovaj pravilnik, moderatori sajta ce mu obrisati spornu poruku, a on ce biti zamoljen da procita ovaj pravilnik. Ukoliko korisnik nastavi da krsi pravilnik, cesto ili namerno, primenice se postupak opisan u prethodnom pravilu.
Moderatori, brisanjem poruka (koji je u suprotnosti sa ovim pravilnikom), uglavnom samo zele da odrzavaju red na sajtu, kako bi diskusije bile sto konstruktivnije i bolje.
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 22
Datum upisa : 10.10.2007

Pogledaj profil korisnika http://decijiforumvojvodina.page.tl/

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu